Magyarország jobban teljesít: elmaradtak a műtétek a Fiumei úti traumatológiai intézetben, mert nincs elég műtőssegéd

Tegnap reggel betolták a műtétre váró első beteget, aztán kitolták. A második várakozó már a műtőig sem jutott el. A helyzet tarthatatlanná vált, nem csak a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet Fiumei úti baleseti sebészetén, hanem az egész országban.

A 168 óra arról írt, hogy azért maradtak el a beavatkozások, mert nincs elég műtőssegéd az intézményben.

Az egyik beteg hozzátartozójának egy ápoló annyit mondott, hogy nem tudják elvégezni a mai operációkat, és szerda reggel érdeklődjön, akkor kiderül, hogy aznap lesz-e műtét. Megkérdezte, hogy ennek mi az oka, nincs-e orvos vagy műszer, amire az ápoló azt felelte, hogy a műtőssegédek egymás után mondanak fel - írja a portál.

Az intézetben mellesleg egész márciusban szünetel az akut érsebészeti ügyelet, ugyanis nincs elég érsebész szakorvos az ügyelet ellátására… A jelek szerint pedig egyre rosszabb a helyzet.

Az a baj, ha nincsen műtőssegéd, akkor nem csak az érsebészetet nem tudják ellátni. A műtőssegédek többnyire nem területek szerint dolgoznak, nekik többféle sebészetet ki kell tudni szolgálniuk

- mondta Kunetz Zsombor, orvos. A Fiumei úti intézményben gyermektraumatológia, idegsebészet, általános érsebészet is van, vagy volt, ugyanis a probléma ezen osztályok működését is érinti.

A Péterfy Kórház-Rendelőintézetben is olyan mértékű a szakemberhiány, hogy hónapok óta, több területre is embert keresnek.

Elképesztő, hogy 2019-ben van olyan ország, méghozzá Európa közepén, ahol az ilyen és az ehhez hasonló esetek nem csak megtörténnek, hanem mindennapossá váltak. Miközben a lassan évtizede kormányon lévő Orbán és simlis bagázsa ürességtől kongó stadionokat, vagy éppen mesterséges szigetet épít, külföldre űzi az itthon boldogulni képtelen fiatalokat, a strómanokat pedig egyre nagyobbra és nagyobbra hizlalja. Rettegésben tart, gyűlöletet szít, hazug propagandával mossa át szavazói agyát, és minden eszközzel védi féltve őrzött hatalmát.

A brutális emberhiány, a kórházi fertőzések miatt pedig egyre többen vesznek oda, a hosszú várólistáknak "köszönhetően" szintén, közben a plakátokon, a mi pénzünkből tolják az arcunkba, hogy Magyarország jobban teljesít.

PanchoArena_v_Korhazterem_1

NemAzEn_Miniszterelnokom_Resized