Coming out: A kurucinfo szerint nem volt gond a német megszállással

A szélsőjobboldali portálnak nagyon nem tetszett Sneider Tamás bejegyzése, melyben a Jobbik elnöke a német megszállást történelmünk egyik legnagyobb traumájának nevezte. Nagyon úgy tűnik, van, aki csak a bolsevikoktól féltené a magyar szuverenitást, de a náci megszállókról nosztalgiával emlékezik.

- posztolta Sneider a német megszállás 75. évfordulója kapcsán.

Ez pedig nagyon kiverhette a biztosítékot a különös, de meglehetősen átlátszó fordulatot vett (mihazánkosfideszesedés 2.0) portálnál, ugyanis ekképpen reagáltak a bejegyzésre:

Teljes mértékben átvéve a zsidók szóhasználatát (szinte szóról szóra ugyanígy fogalmazott ma egy "kiválasztott" történész az Indexen megjelent írásában), "zsidó származású honfitársainkat" emlegetve - írták Sneider Tamás bejegyzésére.

Nem maradt sok kérdőjel, mivel van problémájuk a "hazafiaknak". Kár, hogy elfelejtettek néhány "apróságot", amit Olvasónk kiválóan össze is foglalt:

Hitler 1944. március 19-én kinevezte Edmund Veesenmayert Magyarország "teljhatalmú német megbízottjává". Ő az utasításait a birodalmi külügyminiszter útján kapta. A német megszállást követően - a Sneider által említettek túl - sok minden más is történt. 41 főispán közül 29-et lecseréltek a megszállók, ugyanígy tettek a polgármesterek kétharmadával. Gazdasági téren valósággal szétrabolták az országot, a nyersanyagokat és az élelmiszereket minden ellenszolgáltatás nélkül, a korábbiaknál is nagyobb mértékben vitték ki. Bethlen István korábbi miniszterelnök, korának egyik legelismertebb antikommunista politikusa bujkálni kényszerült a megszállók elől, de a letartóztatottak nevei között számos - mai szóhasználattal élve- jobboldali politikus volt, akiknek mindössze annyi volt a bűnük, hogy az ország bolsevik megszállásának lehetősége mellett a náci megszállást is határozottan ellenezték.

Persze, lehet, nem is ezt vitatják a Fidesz 2.0 labancai, hanem Sneider "a zsidó származású honfitársainkat" fordulatát. Radnóti Miklós költő, Szerb Antal irodalomtörténész, Halász Gábor kritikus, Farkas István festőművész, Bródy Imre fizikus-kémikus, Richter Gedeon gyógyszerész - hogy csak egy párat említsünk az ismertebbek közül - mindegyikének a származása miatt kellett befejezetlen életutat maga mögött hagyva távozni az élők sorából. Hogy honfitársaink voltak-e? Naná! Többükről ma már iskola van elnevezve, vagy munkásságuk a kötelező iskolai tananyag része, elévülhetetlen érdemeket szereztek a magyar kultúra és a tudomány területén. Persze, akik a haza megszállására nosztalgiával emlékeznek, javaink szétrablását pedig nem fájlalják, azok érthető módon a zsidó származású, magyar szívű és állampolgárságú géniuszainkról is lemondanának.

Hazafias gondolat...