Kiderült, Szájernek és Deutschnak időnként fogalma sincs, miről szavaznak az EP-ben

Sebaj, így is biztos megvédenek minket.

A fideszes EP-képviselők annyira koncentrálnak, hogy Brüsszellel szemben megvédjenek minket, és persze kizárólag a mi érdekünkben ténykedjenek odakint, hogy a minap azt se tudták, épp miről szavaznak.

Az Index írta meg, hogy tévesen szavazott négy fideszes, amikor arról volt szó, hogy adóparadicsomnak számít-e Magyarország. Két napja még hétből heten gondolták azt, hogy erre a kérdésre igen a válasz. Hupsz. Észre vehették azonban, hogy szar van a palacsintában, mert többen tegnap a szavazatuk megváltoztatását kérték.

Szájer József, Deutsch Tamás, Kósa Ádám és Deli Andor némi fáziskéséssel rájöhettek, hogy a jelentés rájuk nézve igen kellemetlen dolgokat is tartalmaz, de hárman még mindig kitartanak a minősítés mellett.

A dokumentumban egyébként többek között javasolják egy európai pénzügyi rendőrség és pénzügyi információs egység létrehozását, európai pénzmosás elleni szervezet felállítását, a több tagállamban működő aranyvízum- és aranyútlevél megszüntetését. Megállapították, hogy hét ország mellett Magyarország is adóparadicsom-szerűen működik, mert a jogrendszere hozzásegíti a nagy cégeket az agresszív adótervezéshez, ami az adózás kijátszásához vezet.

Nagy az esély, hogy az ezt helyeslő fideszes észlények nem őszinteségi rohamot kaptak hirtelen, csak ezúttal nem a migárció ellen kellett felszólalni habzó szájjal, így már azt sem tudták, merre vannak arccal. Taps-taps-taps-taps-taps.