Zuckerberg gyakorlatilag beismerte: a Facebook tehetetlen az orosz álhír-propagandával szemben - az EP-választások is veszélyben!

A legnagyobb közösségi oldal alapítója erős, egyértelmű utalást tett arra, hogy Putyinék ismét be akarnak majd avatkozni - ahogyan azt korábban már több alkalommal, több ország esetében megtették. A rossz hír, hogy valószínűleg sikerülni is fog nekik.

Nyilvánvalóan fejlődtünk, de nem hiszem, hogy bárki garantálni tudná, hogy minden veszélyt el tudunk hárítani egy olyan világban, amiben idegen államhatalmak próbálnak meg beleavatkozni választásokba. Ez egy folyamatos fegyverkezési verseny, amiben szakadatlanul építjük a védelmünket, de a beavatkozni akaró kormányok is folyamatosan fejlesztik eszközeiket, taktikájukat

- magyarázta már jó előre a bizonyítványt Mark Zuckerberg az ír közszolgálati tévének (RTE) adott interjújában.

Úgy tűnik tehát, a (feltételezett) orosz ügynökök akcióját követően, amikor arra használták fel a Facebookot és más közösségi oldalakat, hogy befolyásolják a 2016-os amerikai elnökválasztás eredményét, hiába költött sok pénzt a Facebook a védelemre, nem tudják garantálni, hogy az EP-választások során nem lesz majd manipulálás.

A cég azon túl, hogy a napokban bejelentette a politikai hirdetési szabályok szigorítását, fokozza az erőfeszítéseit a hamis információk kiszűrésére is a választások előtt.

Mi pedig csak abban bízunk, hogy sikerrel járnak, ugyanis ne legyenek kétségeink afelől, hogy a május végi választásra „készülve” a másik oldal részéről már a "spájzban vannak", méghozzá ugrásra készen.