„Az utóbbi 3 évben tízezer családot tettek az utcára"

Z. Kárpát Dániel jobbikos képviselő az Igazságügyi Minisztérium előtt tartott sajtótájékoztatóján emlékeztette a kormányt, hogy „az utóbbi 3 évben tízezer családot tettek az utcára.” A Fidesz reagált is: Gyurcsány, és különben is az ellenzéket csak a kampányban érdeklik a devizahitelesek, ők pedig elszámoltatták a bankokat.

Kár, hogy a nagy elszámoltatásnak látszatja nincs. Ugyanakkor tudjuk, hogy a fideszes alternatív valóság bármikor ringbe száll a tényekkel.

A civil szervezetek és az ellenzéki pártok mellett a Fideszt és a KDNP-t is felszólította a Jobbik alelnöke, hogy csatlakozzanak a banki elszámoltatáshoz, amelyet korábban egy hatpontos javaslatcsomaggal alapozott meg a párt. Z. Kárpát Dániel az Igazságügyi Minisztérium előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy hiába kezdeményezte a Jobbik, a kormánypárti érdektelenség miatt nem sikerült meghosszabbítani a hamarosan lejáró kilakoltatási moratóriumot, pedig

„az utóbbi 3 évben tízezer családot tettek az utcára.”

Z. Kárpát Dániel ígéretet tett, hogy a következő hónapokban megpróbálják keresztülvinni a hatpontos banki elszámoltató csomagjuk intézkedéseit, és ehhez a civilek és az ellenzéki pártok mellett a kormánypártok támogatását is várják, mert ez nem pártpolitikai ügy.

Na, és mi erre a Fidesz reakciója? Ha nem találtad volna már ki 3 másodpercen belül az egybites közlemény szövegét, akkor mutatjuk:

"Álságos és kétszínű, hogy az ellenzéknek mindig csak választási kampányokban jutnak eszébe az egykori devizahitelesek, de amikor a parlamentben kellett szavazni a megsegítésükről, akkor nem szavazták meg a mentőintézkedéseket. Az ellenzéki pártok nem támogatták sem a bankok elszámoltatását, sem a forintosítást, sem a végtörlesztést, sem a többi intézkedést. Gyurcsány és a szocialisták kormányzásuk alatt mindig a bankok oldalára álltak, megszüntették az első Orbán-kormány otthonteremtési programját és kockázatos devizahitelbe kényszerítette a családokat. Ha rajtuk múlna, akkor most sem lenne csok és otthonteremtési program, mert azokat sem támogatták."

Tehát, ők már megoldották a kérdést, a kilakoltatott családok tízezrei nem léteznek. Ha meg igen, akkor Gyurcsány! Ennnyyyyiiiiii.