Bayer Zsolt nem érti, miért baj az, hogy 32 ezerért bérelhet lakást a Várban, mikor amúgy egy albérlet Budapesten átlagban 150 ezer

Mondjuk, nem is vártuk, hogy megértse.

Miután kedden a 24.hu beszámolt róla, hogy Bayer Zsolt meglehetősen alacsony áron, 32 ezer forintért bérel önkormányzati lakást a Várban, a kormánypárti "publicista" szűkkörű sajtótájékoztatót hívott össze Úri utcai lakása elé, hogy megmagyarázza lakásszerzésének és -bérlésének körülményeit. Az eseményen a kormánypárti Magyar Nemzet és Hír Televízió (ezeknek munkatársa Bayer) mellett az Index és a 24.hu vehetett részt.

Zsóti itt tartott egy magyarázó kiselőadást, miért jár neki az, ami jár, és kiderült, nem is érti, tulajdonképpen mi a probléma az ő lakásbérlésével.

Az ötös számú fideszes tartóoszlop leszögezte, hogy mindenki ennyi lakbért fizet, mint ő, „a fideszesek és nem fideszesek egyaránt”. Ezzel kapcsolatban a 24.hu megkérdezte tőle, hogy helyesnek tartja-e azt a gyakorlatot, hogy a Budavári Önkormányzat ennyire alacsony lakbért szab Várba költözőknek, köztük jómódú embereknek is, miközben tavaly egy átlagos albérlet ára piaci alapon 150 ezer forint volt Budapesten. Erre azt mondta:

Nem is értem a kérdést. Ez a gyakorlat harminc éve. Nekem nem tisztem megítélni az, hogy helyes, sem azt, hogy helytelen. Ez ma a jogi helyzet.

Nem is vártuk, hogy megértsd, Zsóti. Bezzeg ha egy migráns kapott volna olcsóbban egy kiflit, azt értenéd, mi? Egyből levonnád a konzekvenciát a háttérhatalmi erőkről, nem?