Menjünk gyalog az ötödikre 2.0: Kásler Miklós is azt javasolja, hogy inkább ne is kerülj kórházba

Támogatandó gondolat a megelőzés, ugyanakkor amíg parizer és vajas zsemle a kórházi koszt, sok jóra nem számítunk.

Kásler Miklós most épp azzal kábítja a jónépet, hogy elsősorban a megelőzésére, a betegségek elkerülésére, az egészségben töltött évek meghosszabbítására támaszkodva új egészségkultúrát akar a kormány meghonosítani. Azért cukik, hogy ez 9 év után jutott eszükbe, nem?

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház új kardiológiai és szívsebészeti centrumának avatásán Kásler többek között arról beszélt, hogy tavaly, a kormány megalakulása utáni első hónapban elkészült az az öt nemzeti egészségügyi program, amely "a legsúlyosabb, a legtöbb halált és a legtöbb megnyomorodást okozó betegségre" vonatkozik. Állítja, hogy ezt követően az alapellátás és a sürgősségi ellátás átalakítása is elindult és most készült el a népegészségügyi program.

Az, hogy mindebből nagy valószínűség szerint semmit nem érzékelhetünk, bagatell, abban igaza van Kásler doktornak, hogy mindenki jobban jár, ha inkább a prevencióra koncentrál és nem kerül kórházba. Na persze, ennek alappillére nem az, amit az egészségügyi államtitkár javasolt, hogy „menjünk gyalog az ötödikre”. Célszerűbb, ha a saját egészségünket nem a kormányzati agytrösztök kezébe adjuk, még akkor se, ha Kásler Miklós rendkívüli hozzáértéséről tett már tanúbizonyságot kiváló nyilatkozataival.