Régivágású kereszténydemokrácia: szexre kényszerített a fideszes polgármester egy nőt, aki gyermeke gyógyszerére kért kölcsön

„Egy alföldi falu fideszes polgármestere szexuális szolgáltatást kért egy gyermekét egyedül nevelő asszonytól, pár ezer forintos kölcsön fejében. Ráadásul még be is csapta. Az ügyben nyomozás indult.” – írta meg a mai Népszava.

Vajon mi lehet az oka annak, hogy egyáltalán nem csodálkozunk Orbán régivágású kereszténydemokráciájának működésén? Vajon mit szól ehhez a történethez a moralizálásra mindig nyitott és éhes fideszes szavazóbázis? Vajon milyen jelzőket kap majd ez az édesanya Bayer Zsolt publicisztikájában?

Történt ugyanis, hogy az orbáni újfeudalizmus Magyarországán egy helyi kiskirály a hozzá segítségért forduló mélyszegénységben élő édesanyát csúnyán átverte és megalázta. Szociális segély, közmunka, családi pótlék – nem kevesen élnek Magyarországon, akik számára ezek az alamizsnák jelentik a jövedelmet. Kétezer forint - sok vagy nem sok, ennyi kellett a gyógyszerre a lázas gyereknek. Kért is, de az orbáni kereszténydemokráciában a kocsmában utolért polgi nem adja ám ingyen azt a két ropit. Pedig ősszel talán többet is ér majd egy szavazat.

Kérte, hogy menjek be a privát vécéjébe, majd jön ő is. Vártam, de nem ő jött, hanem maga helyett beküldte két emberét, akik neki dolgoznak a kocsmában. Kimentem, hogy ez most mi, mire azt felelte, hogy nyugodtan intézzem el, értük is odaadja a pénzt. A dolgot megtettem. (…) Gondoltam odamegyek, hogy végre most már kifizessen, indultam volna haza a lázas gyerekhez, hát látom, hogy a telefonjaikon engem néznek, a vécébeli jelenetet. El nem tudom képzelni, hogy vették fel, nem láttam ott semmilyen kamerát, s azt hittem, menten elájulok

- mesélte el az édesanya. Mi pedig magunk előtt látjuk az éppen töltött káposztát a pofájukba tömő „urakat”, ahogyan "félmereven" csámcsognak és röhögnek, szaftosan a felvételen, majd kivágják a kocsmaajtón a nőt, aki végül egy fillért sem kap a megaláztatásért.

Egy kis mozaikcsempe Orbán „jobboldali, konzervatív” Magyarországáról és annak egyik helyi „jobboldali, konzervatív” emberéről 2019-ből. Hogy is szól a ma oly népszerű egykori dal: „Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország, gyönyörűbb, mint a nagyvilág.”

A Népszava megkereste a kormánypárti polgármestert, aki azonban nem kívánt nyilatkozik az ügyben és rájuk tette a telefont. Az édesanya az illetékes járási ügyészségen feljelentést tett személyiségi jogainak megsértése miatt. A nyomozás elindult, úgy tudjuk, az egyik érintett telefonját már lefoglalta a rendőrség.