A fideszesített Mahir többé nem teszi ki a HVG címlapjait - Pont Rogán Cecília virít rajta


A HVG-címlapok plakátjai negyven éve, a lap megjelenése óta minden héten kikerültek a hirdetőoszlopokra – mostanáig. A HVG azt írja, hogy a Mészáros-birodalomba beszippantott Mahir egyoldalúan és azonnali hatállyal, jogszerűtlenül felmondta a kiadójukkal kötött szerződést, és erre semmilyen magyarázatot nem adtak. Úgy tűnik, ők megtehetik.

Minden előzetes jel nélkül, egy április 12-i keltezésű levélben a Mahir Cityposter Kft. arról értesítette a HVG Kiadó Zrt.-t, hogy azonnali hatállyal felmondja a két cég között fennálló, a HVG hetilap címlapjairól készített plakátok kihelyezéséről szóló, nem felbontható szerződést.

Indokláskánt annyit vetettek oda, hogy a Mahir nem tud teljes mértékben eleget tenni vállalt kötelezettségeinek, nem képes garantálni a teljes darabszám megjelenítését, ezért a szerződés értelmében nem lesz jogosult hirdetési díjra, ez pedig nem szolgálja a cég érdekeit.

A lapnál felteszik a költői kérdést, hogy vajon erre a helyhiányra (?) miért éppen most döbbentek rá, és ez mivel áll összefüggésben?

2019-ben, NERisztánban erre elég egyértelműnek tűnik a válasz, főleg annak tudatában, hogy éppen Rogán Cilike virít a HVG aktuális címlapján.

Mindenesetre, egy potom negyvenéves hagyomány szakad meg ezzel. A szabad, etikus, mérvadó, hiteles sajtó hagyományitól mondjuk már úgyis rég elköszöntünk magyar honban.

De a hatalom azért rendre igazolja a pitiáner módszereivel, hogy bár jelenleg ők ülnek a gályán, azért a víz az úr. Amitől ők még mindig nagyon félnek.