Soros György díjat vett át, majd Orbánról beszélt

A Don Ridenhour Bátorság Díját nyerte el az üzletember, aki a kormánypárti hazugságáradatnak köszönhetően a lehúzott redőnyös fideszes szavazók szemében minden rossz okozója, a gonosz megtestesítője.

A The Nation folyóirat és a Fertel Alapítvány kitüntetését egyébként az egész életüket a közjónak és a társadalmi igazságosságnak szentelő emberek kaphatják meg.

Egy nagy erejű gondolkodó, kreatív emberbarát, és egy látnoki képességű ember, aki négy évtizede elkötelezetten harcol egy nyílt és igazságos társadalomért.

- írja a szervezet honlapja Sorosról, aki a díjat és a mellé kapott 10 000 dollárt is egy blognak ajánlotta fel. A Hungarian Spectrum egy 56-os emigráns Balogh S. Éva által alapított oldal. A küldetésük, hogy a kormány magyar nyelvű kommunikációját lefordítsák angolra, így hívják fel a figyelmet világszerte arra, milyen a magyar közbeszéd állapota.

Soros arról is beszélt, mit tettek vele Magyarországon, mint mondta:

szülőhazájában Orbán Viktor kormánya egyfajta szupergonoszt faragott belőle, aki a magyar nemzet feltételezett keresztény identitására tör.

Az elismerést nem csak a saját nevében vette át, ugyanis szerinte az minden olyan embert megillet, akiket a hatalmon lévők most démonizálnak, illetve a „a nép ellenségének” nyilvánítanak és el akarnak hallgattatni.

sorostabló_Zsurpubi_verzio_01