Beer Miklós reagált Semjén Zsoltika nevetséges agymenésére - videó

Nem újdonság, hogy a fideszesek nap mint nap rekordot döntenek, ha az idiotizmusról, az agymosásról van szó. Ahogyan azt korábban nálunk is olvashatták, „nagyonkeresztény” Semjén is csatlakozott ahhoz a kormánypárti fantáziáláshoz, ami az égő Notre-Dame lángjaiból kelt életre. Az orbánnyalonc luxus„vadász” egyenesen odáig megint, hogy a tragédiát apokaliptikus jelként értelmezte. A váci püspök szavai pedig most úgy mosták el „kereszténydemokrata” Zsolti szánalmas szavait, mint ahogy a tűzoltók elbántak a katedrálist pusztító lángokkal. A hasonlat annyiban sántít, hogy az oltás során komoly erőfeszítésekre volt szükség, cuki Zsolti megcáfolásához pedig mindössze józan észre.

Beer szerint megrázó és gondolatébresztő az, ami a Notre Dame-mal történt, de nem kell apokaliptikus értelmezést kreálni köré. Szerinte

a tragédia egyaránt rávilágíthat arra, hogy „nincs itt maradandó városunk”, nem ez a mi örök lakóhelyünk.

Akármilyen csodálatos is egy kőtemplom mint művészeti örökség, nem szabad elfelejteni, hogy Jézus az élő templomot, az embert tartja a legnagyobb értéknek. Érdemes tehát arra gondolni, hogy mi az az életünkben, ami igazán fontos. A kőtemplomot tiszteljük művészeti értékéért, de az igazi érték az ember.

A püspök, akinek a szavait a magukat kereszténynek hazudó Orbánék valószínűleg nem is értik, kiemelte, hogy

a kereszténység eredeti értelmében az emberi kapcsolatok, az erkölcsi értékek, a nevelés, a jövőről való gondolkodás fontosabb kell hogy legyen, mint a kőből épített templomok által képviselt kulturális értékek.

Ugye, micsoda különbség van az agymosottaknak szóló, szenzációhajhász, kizárólag politikai érdekeket szem előtt tartó Fidesz, például a Semjén, Orbán, Szijjártó hármas és Beer Miklós szavai, gondolatai között?