Ön mit gyűjt? Matolcsy fia Porschékat, meg uniós pénzeket!

Hamarosan akár újabb darabbal bővülhet a Matolcsy-fiú gyűjteménye, ugyanis most dobtak hozzá a gyűlölt és bevándorlópárti Brüsszelből újabb tízmilliókat, így már potom 630 millió vissza nem térítendő (!) támogatást kapott az uniótól. Állítsuk meg Brüsszelt?

Tegnap két hír jelent meg a jegybankelnök Matolcsy György fiával kapcsolatban, természetesen nem a hatalmat bő nyállal felszopó lakájmédiában.

Az egyik szenzációs hír az Átlátszó oknyomozása volt, amely arról számolt be, hogy Matolcsy fia Porsche 911 Targákat gyűjt. Szép hobbi. Van, aki szalvétát, vannak, akik matchboxokat, egyesek albumokba ragasztható matricákat gyűjtenek és persze, vannak azok, akik már annyira a saját lábukra álltak, hogy speciális gyűjtőszenvedélyüket - régivágású demokrataként - csupán néhány Istennek is nyilvánvalóan tetsző, néhány tízmilliós autókülönlegességgel képesek csillapítani. Micsoda önmarcangolás, milyen mazochizmus, milyen halálmegvető puritánság és egyszerűség ez, kérem szépen. Micsoda unortodox önmegtartóztatás kell ahhoz, hogy az emberfia targatetős Porsche 911-ek gyűjtésére alacsonyodjon le. Persze, feltételezzük, hogy a jegybankelnök apuci édes pici fia hamarosan felajánlja kisautóit a Notre-Dame felújítására, hisz oly nagy szükség van minden igaz – az európai morál dekadenciája miatt aggódó - keresztény testvérünk adakozására a hit megerősítése okán, mint csak ritkán történelmünkben. De hát pont a kicsifiúnak nem kell magyarázni, hiszen azt a korábban általa bitorolt birtokolt Origó is nap, mint nap megírja, hogy milyen nagy a baj. Persze azért lehetett ebben a mezítlábasra visszafogott és végtelenül szerény 911-es gyűjtögetésben egy icipici apai segítség. Saját lábon álló hősünk esetében például évi néhány milliárd forintnyi állami hirdetés a már említett médiumban, amit megfejelt az apuci által vezetett MNB egyik alapítványa csekély pár százmillió forintos alamizsnával. No, de az vesse hősünkre az első követ, aki még nem kapott a szülőktől néhány százmilliós apanázst a saját lábra álláshoz…

A másik kevésbé szenzációs, de mégiscsak az előző napi színeshez némiképp kapcsolódó hír pedig a 24.hu oldalon jelent meg, miszerint Matolcsy Ádámnak - legalább egyszer írjuk le ennek a feltételezhetően tetőtől talpig becsületes és tisztességes férfiúnak a nevét -, vagyis Matolcsy fiának bútorgyára közel 27 millió forintot nyert el Brüsszeltől, annak érdekében, hogy végre növelje egy picit az egyébként nyilvánvalóan hátrányból induló versenyképességét. A saját lábán álló Matolcsy fiú cége, a Balaton Bútor így most már 630 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el uniós forrásokból, csupán azért, hogy legyen valami kis uniós pénz is abban a picurka vállalkozásban.

Apropó, Ön mit gyűjt?