Hoppá: Az Országos Bírói Tanács kezdeményezi Handó Tünde felmentését!

Az MTA után most az Országos Bírói Tanács (OBT) intett be a hatalomnak. Az OBT a 2019. május 8-i ülésén határozatot hozott arról, hogy indítványozza dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökének elmozdítását az Országgyűlésnél.

Az OBT az elmúlt időszakban több alkalommal is vizsgálta az OBH elnökére vonatkozó törvényi kötelezettségek teljesítését. Kifogásolta az OBH elnökének kinevezési gyakorlatát, és az előterjesztések benyújtásának megtagadását. A törvénysértések miatt az OBT összesen nyolc alkalommal élt jelzéssel az OBH elnöke felé, továbbá megállapította, hogy a sarkalatos törvényben előírt több feladata tekintetében 90 napon túl nem tett eleget kötelezettségének

- írják ma kiadott közleményükben. Mondjuk a fideszes többségű Parlament nyilván nem fogja elfogadni az indítványt, legalábbis három fontos tény erre enged következtetni.

Az első fontos dolog, hogy Handó  Tünde szolgalelkű módon szolgálja ki Orbán azon törekvéseit, amelynek célja az utolsó még valamilyen szinten a hatalomtól független hatalmi ág, a igazságszolgáltatás totális bedarálása és felszámolása.

A második tény, hogy Handó Tünde Szájer József felesége. A kalandos életű Szájer pedig köztudottan Orbán meghosszabbított keze Brüsszelben.

A harmadik ómen pedig, hogy nemrégiben éppen Orbán Viktor feleségével, Lévai Anikóval sétálgatott a Bertalan Lajos utcánál a főbíróasszony.