Titkos videofelvétel: Orosz oligarchákkal pénzeltette volna az osztrák alkancellár „orbáni mintájú”(!) médiabirodalmát!

Eddig is sejthető volt, mi többször meg is írtuk, hogy oroszok segítették hatalomra az osztrák szélsőségeseket, a Szabadságpártot is, ahogyan feltehetően Orbánékat és az összes többi szélsőjobboldali, euroszkeptikus populista pártot Európában. A sejtés most azonban nyilvánvalóvá vált, ugyanis egy titkos, Ibizán (!) készült 6 órás videofelvétel került elő arról, hogy az azóta osztrák alkancellári székbe került szabadságpárti politikus, Heinz-Christian Strache - aki Orbán hatalmas cimborája és nem mellesleg az elmúlt héten járt Budapesten a magyar kormányfő mellett kampányolni - arról diskurál orosz "oligarchákkal" hitt emberekkel, hogy orbáni mintára (!) hogyan alakítanának ki számára médiafölényt Ausztriában. Ne legyenek kétségeink: hasonlóak lehettek Orbán tárgyalásai is a videóban szereplőkhöz hasonló, de valós partnerekkel.

Simicska Lajos azt nevezte meg az Orbánnal történő szakítás legfontosabb okának, hogy Orbán állítólag megalkudott az oroszokkal, hogy megvesznek neki egy kereskedelmi televíziót, illetve a legolvasottabb magyar hírportált. Mára mindkettő valóság, gondoljunk csak az origóra, illetve a TV2-re. Talán az sem véletlen, hogy Habony Árpádot is Ibizán kapták lencsevégre.

A videofelvételen az akkor még Szabadságpárt elnökeként politizáló, mára már alkancellári székben feszítő Strache komoly közbeszerzéseket kínál fel az orosz oligarcháknak hitt személyeknek a szabadságpárti médiabirodalom építéséért cserébe. Nálunk szerencsésebb országokban ezt hívják korrupciónak. A videókelepce másik két áldozata a Szabadságpárt (FPÖ) másik vezetője, a moszkvai egyetemen végzett Johann Gudenus, bécsi alpolgármestert, valamint annak felesége, Tajana Gudenus. A tegnap este kirobbantott hír után nem lepődtünk meg azon, hogy a szociáldemokrata párti Andreas Schieder Ausztria legkomolyabb botrányáról beszél, a liberálisok pedig máris új választást követelnek. Türelmetlenül várjuk az osztrák belpolitikai fejleményeket, mi történik a következő napokban. Számunkra az egyik legizgalmasabb kérdés, hogy vajon mit szól az ügyhöz a magát nemzeti pártként definiáló Szabadságpárt? Egy biztos ennél konkrétabb bizonyíték aligha létezik egy Moszkvából irányított európai hatalomra ácsingózó "bűnszervezet" leleplezésére, amely kinyitja a kapukat az "oligarcháknak" hitt oroszok előtt. A videónak azt a címet is adhatnánk, hogy „Ilyen közelről egy magát hazafinak hirdető Putyin-csicska hazaárulása!”.

Strache és Orbán két jó barát/madár. Mi csak egy régi szólást idéznénk: madarat tolláról, embert barátjáról!

Itt a lebuktató videó: