Sebastian Kurz megmutatta, hogy mi a különbség egy tisztességes hazafi és egy becstelen hazaáruló között

Az a politikus ugyanis, aki oroszoknak kiszolgáltatja az országát a média fölötti uralom megszerzése érdekében, csak egy becstelen és alávaló hazaáruló.

Akire egyébként az utókor is így fog majd visszaemlékezni. A Putyin által vezetett Oroszország bármire képes azért, hogy Európa gyenge és erőtlen legyen. Putyin olyan megvesztegethető, a hatalmat betegesen imádó, illetve ahhoz betegesen ragaszkodó politikusokat tart hatalmon, illetve próbál hatalomba ültetni, akik cserébe a pozíciójukért kérdés nélkül kiszolgálják Oroszország érdekeit. Ezeket az elvtelen és korrupt politikusokat hívjuk ma populistáknak. Ez a típusú politikus arról ismerszik meg, hogy:

  •  Oroszországot és a keleti diktatúrákat tartja követendő példaképnek
  • „migránshordákkal” riogatja a jellemzően tájékozatlan, a valóságot kevésbé megismerni képes néprétegeket
  • álhírekkel vakítja el saját népét és mint, ahogyan tanúi lehettünk
  • orosz pénzek segítségével számolja fel a hatalomtól, vagyis tőle független médiumokat
  • cserébe közbeszerzésekkel, illetve gigaberuházásokkal, valamint az Európai Unió belső bomlasztásával törleszti vissza az oroszoknak a kapott „kölcsönt”

Ezzel szemben egy tisztességes, a konzervatív polgári értékrendet megtestesítő néppárti politikus képes lemondani a hatalomról, új választásokat kiírni, ha csak a hazaárulás legapróbb gyanúja felmerülhet vele vagy politikai szövetségesével kapcsolatban…

01mti_koszticsaksilard

 

Orbán és Strache két héttel ezelőtt úgy paroláztak egymással Budapesten, mintha ikerlelkek volnának (MTI/Koszticsák Szilárd)

(Főkép: MTI/EPA/Chirstian Bruna)