A Strache-botrány magyar szálait továbbvizsgáló bizottság felállítását követeli a Jobbik

"Amibe az osztrák politikus belebukott, Magyarországon egy működő rendszer - fogalmazott -, ennek pedig nálunk is kell, hogy legyen következménye" - mondta el mai sajtótájékoztatóján a Jobbik országgyűlési képviselője, Szilágyi György.

Vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Jobbik annak feltárására: vannak-e magyar vonatkozásai a Strache-ügynek – írta meg az MTI.

A Jobbik tervei szerint a vizsgálóbizottság alaposan utánajárna, hogy vajon mi lehetett az oka annak, hogy Heinz-Christian Strache arról beszél, hogy orbáni mintára kellene megkaparintani a Kronen Zeitungot, a Népszabadságot bezáró Heinrich Pecina által. Az alkancellár szerint a Vienna Capital Partners tulajdonosa, Pecina egy olyan befektető, aki az elmúlt 15 évben minden magyar lapot megvett Orbánnak. Azt is megvizsgálnák, hogy Orbánnak is volt-e orosz segítsége, van-e összefüggés a Paks II. szerződés, illetve az orosz kémbank és a fideszes médiabirodalom kiépítése között, az is kérdés, hogy Heinrich Pecina Putyin strómanja-e, akivel Orbán Viktor szoros kapcsolatot ápol, és aki több – azóta kormánypártivá átalakult - országos sajtóterméket is felvásárolt?

Nos, az a videó alapján már egyértelmű, hogy Orbán Viktor diktatúraépítése a titokban oroszok által pénzelt európai szélsőjobb „benchmarkja” lett. Ha igaznak bizonyulnak a videó alapján Orbánnal szemben megfogalmazódott gyanúk, akkor az, ami hazaárulás Ausztriában, nyilvánvalóan Magyarországon is annak számítana. Egy biztos: Magyarországon az oroszok nem a spájzban vannak, hanem már teljesen nyíltan ők főzőcskéznek a konyhában, nekünk pedig az ő főztjüket kell megennünk. 

(Főkép: MTI/Koszticsák Szilárd)