Orbán korszakalkotó győzelemről áradozik, bár a Fidesz 1 millióval kevesebb választót palizott be, mint tavaly

Bár minden ellenzéki párt kevesebb szavazatot kapott, mint 1 évvel ezelőtt, április 8-án, Orbán is kevésbé nyaldoshatja a száját, ha figyelembe vesszük, hogy 1 millióval kevesebb embert tudtak mozgósítani. Pedig bevetették az összes gyomorforgató trükköt.

Mindannyian tudjuk, hogy a népvándorlással és a migrációval egy új korszak kezdődött az európai politikában, tehát nyugodtan mondhatjuk: korszakos győzelmet arattunk - jelentette ki tegnap Orbán a Bálnánál. 

Természetesen, miközben Semjén Zsolt is elfoglalta megfelelő pozícióját a kormányfő háta mögött, Orbán a kamukereszténységéről is szólt.

Az EP választási győzelmüket úgy értékelte, hogy megbízták őket a három dologgal: a bevándorlás megállításával egész Európában, továbbá a nemzetek Európájának és a keresztény kultúrának a megvédésével.

"Nekünk Brüsszelben is Magyarország lesz az első, és mindenkivel együtt fogunk működni, aki meg akarja állítani a bevándorlást. Ma megmutattuk, hogy Magyarország erős, mert a magyarok egységesek. Az előttünk álló években az lesz a döntő, hogy ezt a nagy egységet megőrizzük. Ígérem nektek, hogy ezért mindent meg is fogunk tenni" - jelentette ki.

És ha megpróbáljuk mindezt lefordítani a valóságra, akkor megállapíthatjuk, hogy a "nagy fideszes magyar egység" 1 795 013 ember, ennyien voksoltak ugyanis Orbánékra úgy, hogy európai viszonylatban alighanem a legocsmányabb módszerekkel vásárolták a szavazatokat, hurcolták az időseket, a nyomorban élőket az urnákhoz. És még így is 1 millióval kevesebbet sikerült, mint 1 évvel ezelőtt.

Akinek van gyomra, meghallgathatja a "korszakváltó rekordgyőzelem" utáni miniszterelnöki gondolatokat is.