Valami nagyon nem stimmelt Orbánnal, amikor Macronnal találkozott - videó

Megérkezésekor még arcára erőltette a szokásos, zavart vigyort, majd következtek a védjegyévé vált mozdulatok: megnyaldosta a száját, megigazította nyakkendőjét (ebben bizonyára ő tartja a világrekordot, hiszen ha úgy van, 10 mp alatt akár 28-szor is megteszi ezt), majd sietve vágta kezeit átmeneti biztonságot nyújtó zsebeibe. Erős és büszke mozdulatsorok ezek, pláne egy miniszterelnöktől, de már hozzászoktunk. Foglalkozzunk inkább azzal, hogy mi történt ezután, a „győztes hadvezér” hangulata ugyanis hirtelen meglehetősen komorrá változott. Nekünk speciel egy olyan ember jutott róla eszünkbe, aki nem mindig tudja, hol van.

Könnyen lehet, hogy a szlovák kormányfő is észrevette, hogy nincs minden rendben, hiszen megkérdezte Orbántól, hogy hogy van, mire ő csak félrehajtotta a fejét, mintha a kérdést sem értené, nem akarna vagy nem tudna válaszolni.

A cseh, a szlovák és a magyar kormányfő aztán vörösborral hangolt a megbeszélésre, Macron később érkezett, de Orbánon láthatóan a „szőlőlé” sem segített.

Valószínűleg nem nagyon tudta feldolgozni, hogy miután vasárnap kirajzolódott az új Európai Parlament összetétele, minden igyekezete ellenére hamar kiderült, hogy számára nem osztanak lapot.

De az is ott motoszkálhatott a fejében, hogy miközben itthon egy megvezetett kisebbségnek köszönhetően egyelőre rendre talpon marad, a propagandagyárak pedig az ország legkisebb településére is lecsorgatták legutóbbi, „korszakos” győzelmét, valójában így néz ki az általa bőszen hangoztatott, „magyar emberek döntését” tükröző „tábla”:

epválasztás

Egy biztos, ha egy haverom így festene, én azonnal elküldeném egy alapos kivizsgálásra. Persze tuti nem engedném, hogy a magyar egészségügyi ellátás szolgáltatásait vegye igénybe. Valószínűleg Ausztriát javasolnám neki.