Erős és büszke ország: közel 50 ezer magyar nyugdíjas nyomorog, de Orbánék többnyire az ő szavazataikat is röhögve behúzzák

Egészen elképesztő, ahogyan az Orbán-kormány szembe köpi, és érdekeinek megfelelően használja fel azokat az embereket, akik a leginkább kiszolgáltatottak. Történetesen még mindig 17 777 olyan nyugdíjas van ebben az országban, aki kevesebb, mint havi 28 500 forinthoz jut hozzá, 28 981-en pedig, akiknek havonta 28 500 és 49 999 közötti összegből kell tengődniük. Az Orbán-kormány az ő szavazataik nagy részét is vígan bezsákolja. A jelek szerint ehhez továbbra is elegendő, ha választáskor belengetnek egy pofátlanul szánalmas mértékű emelést, egy zsák krumplit, 1-2 utalványt, vagy azt az „ígéretet”, hogy ha nem a Fidesznek adják az X-et, akkor a migránsok elözönlik majd a hazát, és őket sem kímélik. Megdöbbentő, de ezzel párhuzamosan néhányan viszont luxusnyugdíjat kapnak, ők mosolyogva várhatják a postást, ugyanis egy és kétmillió forint közötti ellátásban részesülnek - derül ki a Magyar Államkincstár közléséből.

Gondoljanak csak bele, igen, az érintettek pláne, mi lenne, ha a bőszen hangoztatott átlagnyugdíjból „levennénk” ezeket a zömével Kádár-korszakból hozott luxusnyugdíjakat?

Orbán egyik legnagyobb szavazóbázisával a valóságban az a helyzet, hogy a több mint kétmillió öregségi nyugellátásban részesülő idős ember közül mindössze 250 ezren kapnak 200 ezer forintnál magasabb összeget, és persze ott van a néhány 2 millió fölötti álomnyugdíjjal rendelkező is.

És mi a helyzet a nyugdíjasok kétharmadával, akik szó szerint minden hónapban a megélhetésükért küzdenek?

Megmondom! Nekik nem a krumplit, az utalványt, vagy azt az 1-2 ezer forintos emelést kéne epekedve várniuk, hanem egy olyan kormányt, amely végre megbecsüli őket, és nem csak a plakátokon, a Tényekben, a  Kossuth rádióban, hanem a valóságban is. Pontosabban nem várniuk kéne, hanem tenni ezért, és választások idején egy határozott mozdulattal úgy arcon vágni ezt a 10 éve hatalmon lévő simlis bandát, főként az annak élén álló pocakos „vezért”, hogy azzal végképp letöröljék azt a pökhendi, zavart, sápadt, beteges vigyort az arcáról. 

Októberben itt az újabb esély. Persze ne legyenek kétségeink afelől, hogy Orbánék valószínűleg már most nyomtatják az utalványokat…