Az Orbán-család éve: 50 milliárd forintot termeltek osztalékként az Orbán-családhoz köthető cégek

És ne legyenek kétségeink: ez feltehetően csak a jéghegy csúcsa.

Tavaly a Családok éve volt, amikor persze az Orbán-családnak sokkal jobb éve volt, mint például az Ön családjának, az idei pedig konkrétan lehet már az Orbán-család éve, hiszen feltehetően ezt a nem mindennapi gazdagodást is túlszárnyalják majd. Évről évre több pénz kerül a felcsúti strómanokhoz, vagyis Orbán Viktor köréhez. Hogy kié lesz ez a sok pénz, az számunkra nem kérdés. Még akkor sem, ha ezerszer hazudja bele a pofánkba, hogy „nem foglalkozik pénzügyekkel”.

A 24.hu írta meg, hogy 100 milliárdot fialtak az Orbán és a Mészáros család cégei. Számításaik és a nyilvános pénzügyi beszámolók szerint a cégek legalább 100 milliárd forint adózott nyereséget termeltek és mintegy 50 milliárd forintot vettek ki a tulajdonosok osztalék formájában.

Orbán Viktor apja, id. Orbán Győző például több száz milliót tehetett zsebre osztalékként. Ennek a történetnek akár az is lehetne a címe, hogy egy átlagos magyar nyugdíjas mindennapjai. Mindenesetre reméljük, hogy Önnek is jó éve volt… Ja, nem? "Tetszettek volna forradalmat csinálni..."- hangzik a klasszikus mondat. 

(Főkép: MTI)