A hét vicce megint Orbáné: "Másodlagos, hogy a Fidesz melyik pártcsaládhoz tartozik a jövőben"

Kevesebb szórakoztatóbb dolog lenne mostanság a Fidesz uniós vergődésénél, ha nem gondolnánk bele, hogy Magyarország folyamatos lejáratása és az emberek együgyűként kezelése nem annyira vicces téma.

Nem lényegtelen, de másodlagos kérdésnek nevezte Orbán Viktor a Kossuth rádiónak péntek reggel adott interjúban, hogy melyik európai pártcsaládhoz tartozik a jövőben a Fidesz.

Ezek a csoportosulások is alakulnak. Nem lehet lecövekelni egyetlen helyre, mert akkor kiszolgáltatnánk magunkat az európai politika változásainak - fogalmazott, hangsúlyozva, a magyar érdekkel összhangban kell helyet foglalnia a pártnak az európai színtéren.

Szerinte a Fidesznek nincs helye egy olyan közösségben, amelyik bevándorláspártivá válik, elfeledkezik keresztény gyökereiről, nem tiszteli a nemzeteket, a brüsszeli bürokraták foglyává válik. 

Ez legalább annyira jó, mint mikor vasárnap Hidvéghi Balázs azt mondta, hogy "a Fidesz döntése lesz, hogy az Európai Néppártban látja a leghatékonyabbnak politikája képviseletét vagy más keretek között". Sőt, jobb. Nem hiába Orbán a kormányfő.