Újabb pofon a Fidesznek: Esztergomban is teljes az ellenzéki összefogás

Cserép János független esztergomi polgármesterjelöltet támogatja a Jobbik, a DK, a Momentum, az MSZP–P, és az LMP, de olyan országos szervezetek is beálltak mögé, mint a Mindenki Magyarországa Mozgalom, vagy az Európai Baloldal.

Az ellenzéki pártok, illetve szervezetek bejelentése szerint

a lakosokkal közösen fogják elkészíteni a polgármesterjelölt és a képviselő-jelöltek programját, mert egy olyan tervre van szükség Esztergomban, ami a helyiek problémáival foglalkozik és kínál rá megoldást.

csrepjanoshu

Cserép János és csapata. Fotó: cserepjanos.hu

Cserép lassan egy évtizede azért dolgozik, hogy fényt derítsen a várost érintő visszaélésekre, korrupciós ügyekre, a város problémáira, és lehetőséget adjon arra, hogy az emberek hallathassák a hangjukat, elmondhassák a véleményüket

- olvasható a sajtóközleményben.

Úgy tűnik, az ellenzéki pártok is megértették, hogy összefogás nélkül nem lehet megdönteni Orbán rendszerét. Az őszi önkormányzati-választások előtt sorra jelentik be a sikeres tárgyalásokat követően az együttműködést, két hete például Dunaújváros esetében is jó hírekről számolhattunk be.

Ami jó hír a változást akaróknak, rossz hír Orbánnak, a kormányzással nem törődő, simlis pocakos minden bizonnyal kevésbé nagy lelkesedéssel olvassa az összefogásról szóló bejelentéseket, hiszen néhány hónap múlva a gyűlöletkeltés, a szavazatvásárlás, "trükkök" dacára igencsak sajgó, akár KO-val is felérő pofon csattanhat ráncos, megfáradt arcán.