Egészségügy: Szerinted Kálmán Olga terve vagy a fideszes "ötlet", a Tízparancsolat jelentené a megoldást?

Merthogy az még mindig várat magára, dacára annak, hogy Budapesten szinte minden héten bejelenti valamelyik kórház, hogy összeomlott egy, esetleg több osztálya és képtelen ellátni a betegeket.

A tragikus helyzet ellenére, vagy éppen azért a kormány még mindig Gyurcsánnyal, álhírekkel, tömény propagandával igyekszik elfedni a valóságot, ahelyett, hogy valódi, hatásos intézkedésekkel állna elő, miközben Orbán emberminisztere a Tízparancsolat betartásával oldaná meg a helyzetet, az emberek pedig rögtön imára kulcsolják a kezüket, ha igénybe kell venniük valamelyik intézmény „szolgáltatását”.

A DK által támogatott főpolgármester-jelölt az ATV-ben beszélt az egészségügyet érintő elképzeléseiről, melyeket három szám (5,15,25) köré épített fel:

Az 5 arra vonatkozik, hogy 5 perc alatt tudjon egy budapesti lakos időpontot foglalni szakorvosi ellátásra. Ezt egy központi telefonos ügyfélszolgálat segítségével érné el.

A 15 azt jelöli, hogy egy budapesti lakos ennyi percen belül el tudjon érni akár az éjszaka közepén is egy ügyeletes gyógyszertárba. Kálmán szerint ez leginkább szervezés és nem pénz kérdése.

25 percen belül pedig azt szeretné elérni, hogy a nap bármely szakában, 0–24 időtartamban egy beteg tüneteket produkáló állampolgár meg tudja kapni a megfelelő ellátást.

Nos, visszatérve a címben feltett kérdésre, te melyik utat választanád?

Tudod mit? Ne most válaszolj. Inkább majd októberben!

Borítókép: Facebook/Kálmán Olga