Kásler még több pénzt akar - a magyarság kutatására, és múzeumok építésére

Kérhetne például az egészségügyre is, hiszen ő maga is elismerte, hogy 2017-ben „a legjobb időben történő beavatkozással” 24 ezer haláleset megelőzhető lett volna. De nincs mit tenni, ha egyszer van, akit gyerekkorában a kisvasút, a foci, a stadionok és akad, akit a múzeumok, a történetek, mesék ejtettek rabul egy életre. Ezzel nem is lenne baj, ha ezek az emberek még mindig a homokozóban, vagy szigorú felügyelet alatt fantáziálnának személyes vágyaik beteljesítéseiről, nem pedig egy egész országot rendelnének alá elborult képzelgéseiknek.

Orbán emberminisztere kért egy kis kiegészítést a 2018-ban alapított intézetnek, egészen pontosan csekély 341 millió pluszt igényelt, pedig az idei évre már kaptak 844,7 millió forintot. Kásler állítása szerint azonban ebből az összegből nem tudják kifizetni a munkatársakat, akik nem kevesen, 101-en kutatnak, de nagyon.

De miért állna meg itt a Tízparancsolat legnagyobb híve? Valószínűleg benne is megfogalmazódott ez a kérdés, hiszen további 4,5 milliárdnyi adóforintot szeretne, mégpedig azért, hogy Pécs belvárosában létrehozza a Magyar Eredet Múzeumot. A városligeti Vajdahunyad várban pedig Hun-magyar Múzeumot létesítene.

Hogy miért? Micsoda kérdés, hát azért, mert a

tárlaton végighaladva sem magyar, sem külföldi látogató számára nem lenne több kérdés, a magyarság, mint ősi nép létjogosultságát illetően Európában és a világban.