Orbánisztán napjainkban: Meghalt egy érsebész, összeomlott a fővárosi ellátás

Egyre inkább azt érezzük, hogy még több stadionra, akadémiára lenne szükség...

Tegnap reggel elhunyt a Péterfy érsebésze, rögtön ellátási gondok jelentkeztek Budapesten, igen, nem csak az adott intézményben, hanem a fővárosban!

A MedicalOnline beszámolója szerint Dr. Tóth Gyula március eleje óta egyedül vitte az intézményben a szakterületet, nem mellékesen mellette a hónap minden napján telefonos készenlétben volt. Az intézmény az orvos elhalálozását követőn vis major helyzetet jelentett a Nemzeti Népegészségügyi Központnak.

Így a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikája vállalta a besegítést, azonban ők pillanatnyilag csak a Péterfy (orvos nélkül maradt) krónikus betegeit veszik át, a baleseti centrum érsérültjeit nem.

Egészen elképesztő, hogy ezeket a sorokat a 21. században, egy európai ország egészségügyi ellátásával kapcsolatban le lehet írni. Miközben Orbánék tovább tömik a zsebüket, és kormányzással, a valódi, súlyos problémák megoldásával fikarcnyit sem törődnek.

De tényleg, meddig tűrjük még az arcukon ezt a gusztustalan, pökhendi vigyort? Meddig nyeljük még be, hogy az egészségügyi ellátás durva hiányosságai miatt évente több tízezer, egyébként megmenthető honfitársunk hal meg, miközben ők egy Gyurcsányozással, vagy egy plakátkampánnyal „kezelik” a helyzetet, és röhögve vágják zsebre az országot?

077