SzégyenVolt: a fesztivál szervezője a bizonyítványt magyarázza

A koncertek között folyamatosan tolták a propagandát, Orbánt adták a nagyszínpadon.

A filmben nagyrészt a rendszerváltás korszakát idéző fotók szerepelnek (többnyire amúgy édesapám felvételei), valamint 5 msp-ben megelevenednek Orbán Viktor szavai, amelyet 1989-ben Nagy Imre temetésén mondott el.

Nem tisztem véleményt mondani egy partnerünk szpotjáról. 1989-ben történelmet írtunk, számos fotó, kép égett belénk örökre. A film rendezője ezeket a képeket választotta, lehet, hogy más rendező másokhoz nyúlt volna… Mint ahogyan egy fesztivál programját is sokféle szempont szerint lehet összeállítani. Ha valaki csak felületesen nézi át a VOLT programját, akkor is látni fogja, hogy minket kizárólag az érdekel, hogy értékes, izgalmas témákat, zenekarokat, előadókat láthasson-hallhasson a közönségünk. Nem szeretnék neveket emíteni, de aki egy kicsit is otthon van a magyar popkultúrában, azonnal leveszi, hogy semmilyen jelentősége nincs annak, hogy ki, milyen nézeteket vall, milyen színű a bőre, és még sorolhatnám. Mondhatnám, hogy erre büszke vagyok, de nem mondom. Ez így természetes.

- igyekezett megindokolni azt, amit nem lehet Lobenwein Norbert az idei fesztivál értékelése során.

Mosolyogtam és mérgelődtem egyszerre, amikor az egyik portál címlapon hozta, hogy egy (általam nem ismert) előadónk bojkottot hírdetett a VOLT ellen. Ahelyett, hogy eljött volna és azon a kerekasztal beszélgetésen mondja el a véleményét, ahová meghívták. Nem éreztük a fiatalember hiányát, mégcsak szóba se hozták az aznapi művészek, meghívottak, mégis fura, hogy ezzel címapra lehetett kerülni.

- tette hozzá.

Nos, a szórakozni vágyók nagy része bizonyára cseppet sem mosolygott, hiszen a pénzükért cserébe felhőtlen kikapcsolódásra vágyó közönség gyaníthatóan legalább egy ilyen helyen nem szeretett volna szembesülni az országot mélyen átható szervilizmussal, és gusztustalan propagandával.

Nobertnek pedig - aki kétségkívül szépen felmondta a kötelezőt - itt van egy kis NoÁr, hátha így beugrik, kiről van szó: