Szárnyal az orbánista média: Tarlós István Tarlós Istvánt ajnározó cikket írt a Magyar Nemzetbe

A fluffermédia agitprop-innovációja annyira forradalmi, hogy legalább 16 perc volt, mire az első betűt le tudtam írni vele kapcsolatban.

Megpróbálom röviden összefoglalni, még akkor is, ha szavakkal visszaadni szinte lehetetlen: A fideszes Tarlós István megírta a fideszes Magyar Nemzetbe, hogy Tarlós Istváné a budapestiek bizalma, és egyébként mennyire fasza, ahogy Tarlós István vezeti a várost.

Mondhatnánk úgy is - a pár perces néma pislogás után -, hogy a fideszes agitprop osztály kampánya immár arra a szintre lépett, ahol Tarlós István nem csak a végcél, maga az eszköz is: Milyen propagandával toljuk meg Tarlós Istvánt? Hát Tarlós Istvánnal! Ki ismerné jobban Tarlós István munkásságát, mint Tarlós István? Ki tudna igazi alányalós cikket írni Tarlós István erényeiről? Hát Tarlós István!

Tarlós István ráadásul E/3-ban is kiválóan felméri Tarlós István tehetségét, és kiválóan képes is mindezt ismertetni. A több mint 17 ezer karakteres szövegből kiderül, hogy Tarlós István tényleg mindent tud Tarlós Istvánról. És ha valaki elér a végére is, az azt is láthatja, hogy Tarlós István reménykedik, hogy Tarlós István gondolataiból az Index majd nem azt ragadja ki, hogy Tarlós István magyarázkodik, hanem azt, hogy Tarlós István lát összefüggéseket. 

Lelki szemeimmel előre olvasom Karácsony múzsájának, Bíró Mariannának a tollából a főcímet az Indexen: „Tarlós magyarázkodik”, „Tarlós durván (!) nekiment ellenfelének”. Ez nem ilyen egyszerű, ha valaki végigolvassa az írást. Tarlós csak látja, hogy Karácsony a várost és annak vezetését örökös háborúskodásra akarja felhasználni. Semmi másra - mondja Tarlós István Tarlós Istvánról.

The point is: Tarlós István szerint Tarlós Istvánnak igaza van. És Tarlós István már azt is tudja, hogy Tarlós Istváné a budapestiek bizalma.