Lehet, hogy Andy Vajna vagyonkezelőjéből az összes pénz Vajna Tímeához került?

Az biztos, hogy valaki kivette az összes pénzt az elhunyt filmes vagyonkezelőjéből.

A Vajna András György által 2018. évben felvett osztalékelőleg (…) Vajna András Györgyöt, illetve az örökösét illeti meg.

– ezzel a mondattal ér véget egy dokumentum, ami Andy Vajna fő vagyonkezelő cége 25 millió dollárjának, azaz hétmilliárd forintjának sorsáról rendelkezik.

Az év elején meghalt filmproducer és üzletember legfontosabb vagyonelemeit – kaszinókat, rádiókat, korábban papíron a TV2-t is – az AV Investments Kft. fogja össze, amely közel egy hónapos késéssel adta le 2018-as beszámolóját.

A G7 pedig kiszúrta, hogy 2018-ban nemcsak az éves több mint tízmillió dolláros nyereséget vették ki osztalékként a cégből, hanem a korábban felhalmozott tőkét is. Így gyakorlatilag egy osztalékkifizetéssel kisöpörték az egész vagyonkezelőt. A 25 millió dolláros osztalékfizetés több mint másfélszer annyi, mint amennyit a tulajdonos a korábbi években kivett ebből a társaságból.

Andy Vajna halála előtt átszervezte cégbirodalmát, jelenleg így a kizárólagos tulajdonos egy korábban szintén a néhai filmügyi biztoshoz kötött amerikai cég, a Cinergi Picture Entertainment Inc. lett. Elvileg tehát az Egyesült Államokba kellene mennie a pénznek, a teljes osztalék azonban mégsem repült át az óceánon.

A mostani, június 19-re dátumozott alapítói határozat szerint 

4,52 millió dollár (1,3 milliárd forint) közvetlenül Andy Vajnát, illetve, mint a határozat nyíltan kimondja, az örökösét illeti meg.

Az "örökös" kiléte viszont ismeretlen. Kinek jutott eszébe Vajna Tímea neve?