Idén vajon hány százmillióra bünteti az ellenzéki pártokat az ÁSZ?

Átadta az Országgyűlésnek a 2019. második félévi ellenőrzési tervét az Állami Számvevőszék. Természetesen idén is "csekkolnak" minden ellenzéki pártot. A Fideszt nem szükséges, mert ott úgyis minden rendben van. Ahogy szokott. Ők hírhedten tisztakezűek.

Az ÁSZ 2019 második félévében hét költségvetési támogatásban részesült pártnál  és pártalapítványaiknál kezdi meg a 2017-2018. évekre vonatkozóan a gazdálkodás törvényességének ellenőrzését: a Demokratikus Koalíciónál, a Jobbiknál, az LMP-nél, a Liberálisoknál, az MSZP-nél,a Párbeszéd Magyarországnál, valamint a felszámolás alatt lévő Együttnél. 

Igen-igen, jól látod, a Fidesz-KDNP nincs köztük. De mondjuk az felesleges is volna, mert róluk eleve tudni, hogy soha nem követnének el szabálytalanságot. Ezt legfőképpen az ÁSZ-elnök Domokos László tudja, aki olyan jól végzi a munkáját, hogy május 1. óta már havi 4 milliót keres.

A jól végzett munka pedig - ha valaki nem emlékezne - például az, mikor januárban az ÁSZ kérésére felfüggesztették a Momentum és a Párbeszéd költségvetési támogatását, a Jobbikra pedig egy újabb százmilliós bírságot szabtak ki, amivel a párt összbüntetése már közel jár az egymilliárdhoz.