Magyarország jobban teljesít: mindössze pár hét alatt új metróvonala lesz Budapestnek

Most még H5-ös HÉV-nek hívják. :-D :-D :-D

Orbán 2030-ig tervez, és mivel a vezér után a nagy semmi, egy hatalmas űr keletkezik az egész világegyetemben, így nem meglepő, hogy a Budapesti Mobilitási Terv „átfogó fővárosi közlekedési fejlesztési koncepciója” is eddig a dátumig szándékozik megvalósítani rendkívüli innovációit, például a szentendrei HÉV föld alá süllyesztését.

A H5-ös HÉV vonal fejlesztését érintő kormányhatározatok módosítását kezdeményezi annak érdekében, hogy metróüzemre alakítsák át a vonal Békásmegyer és a belváros közötti szakaszát; amit elsősorban a vasút utasforgalmának jelentősége indokol.

Tekintettel annak fontosságára, utasforgalmának nagyságára, 2019. szeptember elsejétől a főváros M5-ös metróvonalaként hivatkozza, és felkéri a BKK-t a szükséges módosítások átvezetésére.

- olvasható a dokumentumban.

Zseniális, pikk-pakk lett egy újabb metróvonalunk. Azért ezt az egészet nyugodtan nevezhetjük hungaricumnak is.

De miért állnánk meg itt?

Csináljuk meg! Legyen a neve, Budavári Űrsikló:

űrsikló

Fotó forrása: bkv.hu

És mi lesz a felcsúti kisvasúttal? Ez a név olyan snassz! Mi lenne, ha inkább egyszerűen csak TGV-nek hívnánk, a francia „Train à Grande Vitesse” elnevezés után? Bár nem nagy sebességű, sőt, utasai sem nagyon vannak, de mit számít ez, kérdem én? Hiszen csak egy tollvonás az egész!

kisvasút

Fotó: Máthé Zoltán/MTI

Vagy mit szólnátok mondjuk egy ilyen megoldáshoz?

illiberal_memes

Forrás: Facebook/Illiberal Memes