Vona Gábor visszatér a törvényalkotáshoz

Bő egy éve kiszállt a napi pártpolitikából, ám most ismét törvényjavaslatokat készítene Vona Gábor.

Egy hete a Magyar Hangnak már mesélt a rendhagyó projektjéről, amelyet a nemrég életre hívott Második Reformkor elnevezésű alapítványon keresztül valósít meg, mostanra a közösségi oldalainak követői értesülhettek a részletekről is.

Kéthavonta új törvényjavaslatot fogunk kidolgozni, más-más területen. Azért "mi", mert Veled közösen. Kommentben jelezd, ha a részese akarsz lenni ennek az új, pártok feletti kezdeményezésnek és legyünk kapcsolatban Messengeren! Mert a közélet Rólad szól! - írja a Facebookon a volt pártelnök.

A Magyar Hangnak korábban azt mondta, úgy tervezi, augusztusban kezd, az első lépés, hogy megnevez egy társadalmi problémát, illetve az arra adható esetleges válaszokat, megvalósítható lépéseket. Erről egy-két hónapig folyó vitasorozatot indít, benne kerekasztal-beszélgetéssel, a vlogján külön adással, online eszmecserékkel.

Mindezek végén a tapasztalatok alapján konkrét törvényjavaslat készül, ennek megszövegezését teljesen ingyen vállalta egy szakértő. Mint elárulta, célja ezzel, hogy gondolkodásra, beszélgetésre és előremutató vitákra ösztönözze az embereket és megmutassa, mindenre lehet megoldást találni.