Ellenzéki összefogás Szolnokon is!

„A Jobbik, az LMP, az MSZP és a DK szolnoki szervezetei megállapodást kötöttek a 2019-es önkormányzati választáson történő együttműködésről” – mondták el a sajtótájékoztatón a pártok helyi vezetői Jász-Nagykun-Szolnok megye legfontosabb városában. A választási együttműködést egyelőre a Momentum nélkül jelentették be, de elmondták, hogy az együttműködés természetesen még nyitott minden demokratikus ellenzéki párt és civil szervezet irányába.

Az összefogás bejelentése után várható, hogy a Fidesz mindent, akár a napokban több helyen is lelepleződő álprofilos lejáratókampányt is be fog vetni a Tisza-parti városban. Szombathelyhez hasonlóan itt is egyértelmű, hogy aki nem vesz részt az együttműködésben, az a kormánypártokat erősíti.

A 12 képviselőjelölt, valamint a polgármesterjelölt személye július 29-én kerül majd bejelentésre.

- írják a Szolnoki Többség Facebook-oldalon. Szolnokon egyébként -  az eddigi választási eredmények alapján - egy közös polgármester-jelöltnek lenne esélye leváltani a jelenlegi fideszes, szaftosan "vénkurvázó" városvezetőt, azonban, ha a Momentum saját jelöltet, illetve jelölteket indít, akkor könnyedén meglékelheti az ellenzéki pártok esetleges választási sikerét.