Ott tartunk, hogy ha szabadságra megy egy orvos, komplett kórházi osztályok zárnak be

Nem, az Orbán-kormányt ez még mindig nem érdekli.

Szabadság miatt bezárt a Békés Megyei Központi Kórház gyulai bőrgyógyászati fekvőbeteg osztálya – írja a Népszava. A lap egyik olvasója számolt be arról, hogy édesanyjának karján június végén gennyes hólyagok jelentek meg. Először a Békés Megyei Központi Kórház gyulai rendelőintézetének bőrgyógyászati osztályára mentek, de innen tovább küldték őket a sürgősségire, mert a bőrgyógyászaton mindenki szabadságon volt. 

Végül a sürgősségiről a kórházi bőrgyógyászatra küldték, ahonnan már nem mehetett haza. Két hétig volt az osztályon, állapota javult, de még nem volt egészséges,

mégis gyógyultnak nyilvánították, majd elküldték, mert a főorvos szabadságra ment, két rezidenssel pedig nem működhetett az osztály. 

A Népszavának nyilatkozó férfi azt mondta, nem csak édesanyja kényszerült távozni, mindenkinek mennie kellett az osztályról.

Hab a tortán: egész Békés megyében csak Gyulán van bőrgyógyászati fekvőbeteg osztály.

Ha azt gondolná valaki, Budapesten jobb a helyzet, gyorsan felejtse el! Lapunk információ szerint a Kék Golyó utcai Országos Onkológiai Intézet bőrgyógyászatáról július elején számos időpontra érkező beteget küldtek haza a váróból, mondván: szabadságra ment az orvos. Volt olyan, aki két hónapot várt a kezelésre, de így ismét két hónapos várólistára került. A szabadságról előzetes tájékoztatást természetesen senki nem kapott.

Arról nincs hírünk, hogy a Fideszen és Kárász Róberten kívül van-e még valaki ebben az országban, aki szerint fantasztikus fejlődésen esett át az egészségügy.