Ki hisz nektek ezek után? Hiszen Orbán szekerét tolod, anyukáddal együtt... - írta az egyik kommentelő az Orbán mentális állapotát mentegető Ungárnak

Mi nem mennénk ilyen messzire Ungár Péter megítélésében, egy azonban biztos: Ungár elmúlt egyéves vezetésével pártja gyakorlatilag szublimált a magyar politikai palettáról. Az LMP nevű formációból ma már egyedül csak ő látszik a saját médiumainak, illetve milliárdjainak köszönhetően. Persze így is Lehet Más a Politika, lehetnek például egyszemélyes pártok. „Csináljuk meg!” Legyen a neve: LMP!

Azon már mi is eltűnődtünk, hogy egy kormány…, akarom mondani, rendszerváltás esetén Ungár Péter hogyan venne részt a magyar választópolgárokat tudatosan megvezetők, hazug propagandát terjesztők és közpénztolvajok elszámoltatásban a kormánypárti és az ellenzékieket listázó, közpénzekkel teletömött Figyelő egykori társtulajdonosaként, a kormánypárti milliárdokkal teleszórt Schmidt Mária fiaként… Az „udvaron” belülről persze nagyon nehéz hitelesen kritikusnak lenni, pontosabban annak látszani. Eddig nem is nagyon jött ez át sem nekünk - de ami feltételezem, nagyobb gond - sem a választóknak; ez jól látszik az LMP jelenlegi helyzetéből, illetve a legutóbbi eredményekből.

Ungár Péter - aki milliárdjai, illetve családi kapcsolatai nélkül talán még a parlament közelébe sem jutott volna -, az ellenzéki politizálás aljának nevezte a jobbikos Jakab Péter alábbi videóját. Ungár eddigi legfigyelemreméltóbb, „impaktfaktoros” szerepelése az volt, amikor coming outolt, és bár ez dicséretes kiállás, de azért azt lássuk be, hogy ezen megnyilatkozásnak az intellektuális töltette meglehetősen csekély, akarom mondani: zéró. Mondjuk eddigi parlamenti hozzászólásai, melyekben feltűnően udvarias a kormánypártokkal szemben, maximum csak arra lesznek elegendőek, hogy ő maradjon az LMP, az LMP pedig maradjon ő. Végül is, ezzel is lehet rendszert váltani. Se!

By the way olyan sokszor érte és éri nemtelen támadás az ellenzéki politikusokat a kormánypárt részéről, nem lehetne, hogy Ungár Péter például akkor szólaljon meg? Nem hallottuk például ilyen harsányan kiállni az LMP politikusát, amikor Vona Gábort buzizták vagy amikor Jakab Pétert zsidózták le. Helyette inkább Orbán Viktor mentális állapotát mentegeti. Végül is ez is egy coming out.

 

Jakab Péter ominózus videója:

 

És Ungár – kritikai zsinórmértéknek nemigazán nevezhető - kirohanását itt olvashatják:

(Főkép: Facebook.com)