A multik miatt aggódik a multikat támogató Fidesz

Vara Judit szólott a multikról pont véletlenül a Coca-Colás "incidens" után.

Varga Judit igazságügyi miniszter vasárnap a Sziget fesztivál európai uniós pontján arról értekezett, hogy az elkövetkező évtizedek egyik legnagyobb kihívása lesz, hogy miként lehet szabályozni a nagy multinacionális vállalatok túlhatalmát. Az Igazságügyi Minisztériumban munkacsoport alakul a "kérdés áttekintésére".

"Az országokhoz nem köthető, határokon átívelő tevékenységet folytató nagyvállalatok szabályozását uniós és nemzeti szinten egyaránt újra át kell tekinteni. A techcégek működése nem átlátható, nem ellenőrizhető, nem biztos, hogy ott fizetnek adót, ahol a bevételük keletkezik" - mondta.

Aha. Tehát akkor ez lehet az oka, hogy a magyar kormány egyre több multival köt stratégiai megállapodást. Meg ezért történt, hogy a Fidesz közel kétszer annyi pénzt adott a multiknak, mint annak idején az MSZP. Pedig az sem volt kevés. Orbánék 2018-ig 255,6 milliárd forint közpénzt utaltak a cégeknek egyedi kormánydöntésekkel, míg az elmúltnyolkilencévet megelőző elmúltnyolcévben Gyurcsányék 130,2 milliárdot.

De azért nagyon hiteles Varga Judit aggodalma.