Bréking: Lemondott a botrányba keveredett karcagi rendőrkapitány

Nagy port kavart az a nyilvánosságra került hangfelvétel, amiben hallható volt, amint a karcagi rendőrkapitány kérdőre vonja beosztottját, mert az feljelentette a helyi kórház igazgatóját, amiért szabálytalanul parkolt egy rokkant helyen. Az esettel kapcsolatban feljelentést tett a Jobbik, ezúttal pedig következménye is lett az ügynek, Teleki Zoltánnak távoznia kellett posztjáról.

Lukács László György, a Jobbik frakcióvezető-helyettese tegnapi sajtótájékoztatójában jelentette ki, hogy az ilyen esetek a rendőrségbe és az egészségügybe vetett közbizalmat erőteljesen rombolják, éppen ezért a rendőrkapitánynak távoznia kell.

A Police.hu nemrég közzétett egy rövid közleményt, azzal a címmel, hogy „Új megbízott vezető a Karcagi Rendőrkapitányság élén”.

Teleki Zoltán rendőr alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Karcagi Rendőrkapitányság vezetője 2019. augusztus 15-ei hatállyal lemondott kapitányságvezetői beosztásáról. A lemondást a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője elfogadta.

Dr. Urbán Zoltán László rendőr dandártábornok, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 2019. augusztus 16-ai hatállyal a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Karcagi Rendőrkapitányság kapitányságvezetői feladatainak ellátásával dr. Karsai Lajos rendőr őrnagyot, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-Irányítási Központ osztályvezetőjét bízza meg.