Az Orbánmédia büszkén megírta: újra az övék a Vár

Úgy hisszük, megszületett a fluffercikkek között is a legflufferebbik.

Hosszú kihagyás után, néhány hete jártam újra a Budai Várban, ahol a jóleső büszkeség érzésével sétáltam az épületek között. Ezúttal nemcsak a hazafiságom munkálkodott bennem, hanem sokkal gyakorlatiasabb gondolat körül járt az eszem: Budapest egy újabb ötcsillagos turisztikai látványossággal gazdagodik, egy újabb kifogástalan attrakció készül 

- indul az Origó nem gyengére sikerült ünnepi ülepizgatója.

A "lap" médiamunkása bejárta a Várat, szíve csordultig telt hazafisággal, és közben elmesélte, mennyire csodálatosan fantasztikusan egészen elképesztő, amit itt a kormány végbe vitt.

Idegenvezetője Fodor Gergely Várkapitány volt, aki a Budai Várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházásokért felelős kormánybiztossá és a Várkapitányság igazgatóságának elnökévé nevezték ki, a Karmelita kolostor felújítási munkálatait irányította miniszteri biztosként.

Erősen bennfentes a csóka, de néhány apróságot mégis kifelejtett az érdekfeszítő túrából.

Például nem említette Orbán 4 milliárdos dolgozószobáját, azt, hogy 18-szor több pénz jutott a "palotájára", mint az egészségügyre, vagy épp azt, hogy az emelkedő költségekre hivatkozva potom 6,5 milliárd forinttal nagyobb összeget terveztek be a 2020-as büdzsében a Pénzügyminisztérium költözésére a Budai Várba, mint amennyivel idén februárban számoltak.

Persze ez mind érthető, hiszen a lényeg, hogy az Origó nyálcsorgató alattvalójának ettől munkálkodni kezd a hazafisága.