Gyöngyösi Márton: „Merkel hivatali ideje a végéhez közeledik, a kétszínű politika pedig előbb-utóbb lelepleződik”

A jobbikos EP-képviselő Facebookon reagált Merkel és Orbán találkozójára.

Harminc éve azt reméltük, hogy megszabadulva a Szovjetunió érdekszférájából a szabadság jön el. Ennek az illúziónak adott ma óriási pofont Angela Merkel, amikor a Magyarországot elszigetelő, az uniós pénzeket lenyúló, a kontinens bajkeverőivel parolázó Orbán oldalán nyilvánvalóvá tette, hogy mit is gondol erről az egészről. Lényegében azt, amit Günther Oettinger európai biztos, aki híres elszólásában arról elmélkedett, hogy a Közép-Európának juttatott pénzek végső soron a német multikat szolgálják ki.

- foglalta össze a Páneurópai piknik 30. évfordulója alkalmából rendezett kormányfői találkozón elhangzottakat a politikus, majd a német kancellár megnyilvánulásával kapcsolatban vészjósló, de egyáltalán nem meglepő következtetésre jutott:

…addig nem gond, hogy miniszterelnök és sleppje mindenki szeme láttára nyúlja le az adófizetők pénzét vagy propagandamédiája naphosszat gyalázza Angela Merkelt, míg Magyarország a kivándorlók révén jól képzett szakemberekkel, a maradók által pedig olcsón kizsákmányolható melósokkal látja el a német autóipart.

Megnézve egyébként Orbán témával kapcsolatos bejegyzéseit, egészen elképesztő látni, hogy az orruknál fogva vezetett, lakájmédián nevelkedett, folyamatosan agymosott hívek, miközben egy jó ideje folyamatosan azt hallják és látják, hogy Merkel körülbelül Soroshoz hasonlatos ördög, most a vezér bejegyzésein kielégülve kommentekkel hálálkodnak a német kancellárnak, miközben az égvilágon semmiféle fogalmuk sincs a valóságról, arról, amire Gyöngyösi is rávilágított.

Ez pedig meg is magyarázza, miért lehet még mindig egy kiégett, Európa szerte elrettentő példaként emlegetett despota hazánk, vagy legalábbis egy kétmilliós megvásárolt, megvezetett tömeg miniszterelnöke.