Nyakon b...ás: pedig igény volna rá!

Nyakon b...ás: pedig igény volna rá!
Fotó: zsurpubi.hu

Ismét elszabadultak az indulatok a T. Házban. A Jobbik egyik politikusa nyaklevessel fenyegette meg a Habony-Rogán Művek parlamenti kreálmányát, Dömötör Csabát. A Fidesz ismét burkoltan lebuzizta a Jobbik elnökét.

Közleményben kért bocsánatot a választópolgároktól Szilágyi György. A jobbikos politikus elismerte, hogy nem tudta visszafogni magát, amikor a mai parlamenti ülésen a napirend előtti felszólalás során szerinte Dömötör Csaba államtitkár arrogáns, nagyképű válaszában hazugságok sorát mondta el az ellenzéki pártról. A Jobbik országgyűlési képviselője azt mondta a kormánypárti politikusnak:

„Gyere ki, úgy nyakon b.szlak, hogy leszáll a fejed!”

Szilágyi közleményében elnézést kért, hogy Bayer Zsolt-i stílusban reagált a vita hevében.

A kormánypártok a mai felszólalásaikban ismét elővették a buzikártyát. Balla György Ózd jobbikos polgármesterével foglalkozott. A kormánypárti képviselő arról beszélt, hogy Janiczak Dávid azért vetkőzött meztelenre az irodájában, fotózta le magát és tette közzé a felvételt, mert egy jobbikos belharc következtében lehallgatták. Balla hozzátette:

“(…) nem értem, miért egy meztelen fotóval akart Vona Gábornak üzenni.”

Ezután Balla cinikusan megjegyezte, hogy ez „teljesen lényegtelen” - ha ezt tényleg így gondolná a kormánypárti politikus, akkor felszólalási idejét nem pazarolta volna erre. A fideszes média és a hatalomban lévő párt politikusai folyamatosan provokálják ellenfeleiket, hogy a maihoz hasonló kirohanásokat csikarjanak ki belőlük. Ezt a módszert alkalmazták a szocialisták a 2002-es választási kampányban is. Nekik bejött.