Az ember messze a legkártékonyabb faj: a bolygó tüdejének pusztulásából is képesek vagyunk politikai ügyet kreálni

Akármi is vár ránk a nem túl távoli jövőben, mi okoztuk, mi okozzuk, és olyan nagyon tenni sem akarunk semmit azért, hogy változtassunk ezen, szóval szemernyi jogunk sem lesz tiltakozni az ítélet ellen, ami már meg is íródott, maximum sokan még nem mertek szembesülni vele. Tönkretesszük a vizeket, a levegőt, állatfajokat törlünk el végleg a föld felszínéről, közben a döntéshozók tweetelgetnek, egymásra mutogatnak, pedig már tényleg „Ég a ház”, méghozzá szó szerint. De a pusztító lángok között még ekkor is politikai érdekek füstje száll.

Ég a ház! Szó szerint! Az amazonasi esőserdő - a tüdő, ami a bolygó oxigénjének 20 százalékát termeli - lángol. Ez nemzetközi válság. G7, két nap múlva legyen az első dolgunk ennek a vészhelyzetnek a megbeszélése

- nyomott egy tweetet ízibe Macron. A francia államfő reakciója pedig azonnal magára is haragította Orbán spanját, Jair Bolsonarót. Pedig a brazil elnök volt az, aki a választási kampányban megfogalmazott üzeneteivel, majd később meghozott intézkedéseivel bátorította az illegális erdőpusztításokat, aminek történetesen az egyik módszere az őserdő felégetése.

Most ennek ellenére az esőerdők védelmében fellépő szervezeteket vádolta meg az erdőtüzek gyújtásával. Furcsa elképzelése alapján ugyanis így próbálják lejáratni őt a környezetvédők!

Aztán később belátta, hogy bizonyítékok nélkül vádaskodik, és lehetséges, hogy a földművesek és favágók gyújtogathatnak, akit éppen ő buzdított erre.

A tavalyihoz képest egyébként 83 százalékkal több az erdőtűz Braziliában.

Bolsonaro aztán odaszúrt Macronnak, szerinte ugyanis a francia államfő a brazíliai erdőtüzek ügyét személyes politikai haszonszerzésre használja...