Bencsik András szerint nem kell rémüldözni, mert az Amazonas nem is olyan nagy

Tehát akkor nyugodtan leéghet az egész a picsába. Btw. még szerencse, hogy az agyhalál nem fertőző.

Miután az egyik Orbán Viktor által izgatott ánusz tulajdonosa, Jair Bolsonaro brazil elnök köszönte szépen, nem kérte - "nem leszünk gyarmat" felkiáltással - a G7-ek 20 millió dolláros gyorssegélyét, amit az erdőtüzek megfékezésére szántak, az Orbán segglyuka köré hetente spirálba rendeződő agypusztítás-felelősök is jobbnak látták megmagyarázni, hogy nincs is baj ezzel az egész Amazonas lángolással.

Kósa Lajos már elárulta, hogy valójában csak a bozótos ég, Bencsik András azért még továbbgondolta a továbbgondolhatatlant. Azt, amitől már talán a hithű fideszes Sajtóklub-rajongók agyában is lerepül az ékszíj. 

Bencsik András közölte:

Az Amazonas annyira nem is nagy. Talán nem kellene ilyen rémülten jajveszékelni.

És hogy honnan tudja a gond méretét ilyen tűpontosan a világtörténelem lapjaira környezetvédelemből új fejezetet író Bencsik?

Hát, megnézte a Google Maps-en.

Amúgy alább látható a nem túl nagy Amazonas és a benne pusztító tűz. Utóbbit narancssárga, a lakott területeket fehér szín jelzi. Az erdős területek feketének, a szavannák és ligetek szürkének tűnnek. (Fotó: JOSHUA STEVENS/AFP)

Egy szerencsénk van: hogy Bencsik András jelentősége még a magyarországi culus orbanicus fajon belül sincs ezred akkora sem, mint a brazíliai esőerdő az emberiség számára.