Semmi különös: Az OLAF rengeteg szabálytalanságot állapított meg a magyarországi vizsgálatok alkalmával

Arányait tekintve Magyarországgal fizettetné vissza a legtöbb uniós támogatást az unió csalás elleni hivatala.

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) friss jelentése szerint a szervezet 2018-ban Magyarországon végezte el a legtöbb vizsgálatot, tavaly Magyarországon 9, Görögországban és Lengyelországban 8, Romániában, Bulgáriában, Csehországban és Olaszországban pedig 4 nyomozást zárt le.

Az eredmény különösen szép:

A magyarországi vizsgálatok négyötödében állapított meg szabálytalanságot, és tett ajánlást a nemzeti hatóságok felé, míg Görögországban csak a nyomozások háromnegyede, Lengyelországban az egyharmada, a többi említett országban pedig a fele tárt fel visszaélést az EU-s forrásokkal.

A 2014 és 2018 közötti magyarországi fejlesztési támogatások 3,84 százalékának visszafizetését tanácsolta az OLAF, az EU-s átlag csak 0,45 százalék, Romániában 0,4, Görögországban 0,31, Lengyelországban pedig csak 0,12 százaléknyi visszatérítést javasoltak.

Tehát: 

Arányait tekintve Magyarországgal fizettetné vissza a legtöbb uniós támogatást az unió csalás elleni hivatala.

Polt Péterre kellemetlen szituációk várhatnak, ugyanis mindezek után Ville Itala, az OLAF vezetője közölte, hogy találkozni akar vele. Szerinte ezt a kérdést személyesen kell tisztáznia a magyar legfőbb ügyésszel. Az útra valószínűleg jövőre kerülhet sor.

Az biztos, hogy Polt Péter uniós pénzek ellopásával kapcsolatos ügyészségi nyomozásról nem igen tud majd beszámolni.