Jakab Péter Varga Mihálynak: Érti egyáltalán, hogy mit kérdeztem?

A Jobbik frakcióvezetője újabb írásbeli kérdéssel fordult Orbán miniszteréhez.

A Fidesz gyanús titkolózásával ellentétben Jakab szándéka teljesen világos: valószínűleg rengeteg magyar emberhez hasonlóan azoknak a vendégmunkásoknak a számát szeretné megtudni, akik Magyarországra jöttek azért, hogy elvegyék a magyarok munkáját.

A jobbikos politikus láthatóan nem adja fel, hiszen már júliusban is érdeklődött a hazánkba gazdasági okokból bevándorló tömeg pontos száma felől. Természetesen még nagyjából sem merték beismerni az adatokat, jött is a szokásos, semmitmondó kormánypárti „válasz”, Jakab ezért a múlt hónap közepén megint akcióba lépett, amire ismét Bodó Sándor államtitkár nevében jött a reakció, miszerint változatlanul fenntartja a korábbi,  K/6939. számú írásbeli kérdésére adott „válaszát”.

Az Orbán-kormány beszédes módon azóta is hallgat. Persze nem véletlenül, hiszen a KSH adataiból is kiderült, hogy elmúlt négy évben négyszeresére nőtt a Magyarországon tartózkodó ukránok, tavaly pedig összességében 50 ezerre emelkedett az Orbán migránskaravánján érkezők száma.

Látva azt, hogy most már másfél hónapja nem sikerült tényszerűen, számokkal alátámasztott módon válaszolnia arra a kérdésre, hogy a bevándorlásellenes kormánypropaganda ellenére hány vendégmunkás dolgozik hazánkban, tisztelettel kérdezem Miniszter Urat: érti egyáltalán, hogy mit kérdeztem?

- szegezte most újabb kérdését Jakab Orbán miniszteréhez.

A válasz pedig a Fidesz által folyamatosan felhúzott munkásszállókat, a tömeges kivándorlást, vagy éppen a vendégmunkások által elkövetett bűncselekmények számát látva, előbb utóbb még a lehúzott redőnyös, Orbán-hívőket is érdekelni fogja.