Fél perc gyűlölet

Nagytestver_Orban

Kedves Olvasó, biztosan látta már a tévében a számos nemzeti konzultációs reklámot. Azt, amelyben a csúnya Brüsszel, felháborító módon, Soros György által vezérelve tönkre akarja tenni szép hazánkat azzal, hogy agresszív migránsokat telepít be. Az alig félperces spotokban Önnek is ismerős volt valami? A boldog embereket és a szép helyeket veszélyeztetik a kövekkel dobálózó, harcoló migránsok, majd megjelenik egy nem túl szimpatikus alak kimerevített képe, akit gyűlölni kell.

Úgy érzi, hogy jóval korábban is olvasta vagy látta már ezt valahol? Kedves Olvasó, Ön nem téved! Nem a memóriájával van baj, ez tényleg egy koppintás! Idézze fel emlékeiben George Orwell 1984 című regényét! Igen, a napi „két perc gyűlölet” során ugyanezt a filmet vetítették, csak kicsit hosszabban, és kicserélve a szereplőket. Soros György helyett Emmanuel Goldsteint kellett gyűlölni, a migránsok helyett a háború pusztított, és nem Magyarországon, hanem Óceániában. Nem hiszi, de nincs ideje újraolvasni a regényt? Akkor nézze meg a filmadaptáció kezdő képsorait!

Mindezek után érdemes gyorsan átgondolni azt is, mennyi a hasonlóság a regénybeli Goldstein és a propaganda által bemutatott Soros György között. Mindkettő felelős minden rosszért, mindkettő a rendszer megsemmisítésén fáradozik, mindkettő kiterjedt ügynökhálózattal rendelkezik, és még sorolhatnánk. Még az is egyezik, hogy Soros/Goldstein többségében azok számára sem pozitív személy, akik nem hiszik el a hatalom által róluk alkotott képet. Lehet ez a sok egybeesés csak a véletlen műve?

Vagy valaki nagyon szereti az 1984-et a kormány propagandistái közül? Vagy ennek a hátterében is Soros áll? Ezt már döntse el Ön, kedves Olvasó!

(A cikk első változata 2017.05.10-én jelent meg.)