Farkas Flórián embere 4 millióért kapott belvárosi lakást Szolnokon, amit egy hét múlva el is adott

Szolnok belvárosában jelenleg 25-35 millió forintnál olcsóbban nem nagyon lehet 70-80 négyzetméter közötti lakást találni, Farkas Flóris-fideszes berkekben sikerül.

A 24.hu információja szerint Kozák Ferenc volt az egyike azoknak a lakásbérlőknek, akiknek a fideszes vezetésű város eladta az általuk bérelt önkormányzati tulajdonú lakást. Kozákék egy 76 nézetméteres, két és fél szobás ingatlant béreltek a Megyeháza szomszédságában. A lakás, annak ellenére, hogy a belvárosban, a Tisza-part közelében található, roppant olcsón cserélt gazdát.

A lap felhívta a figyelmet, hogy Kozák és Farkas az október 13-ai önkormányzati választással egy időben zajló kisebbségi választás miatt kampányolt együtt Szolnokon, de egyébként régi szövetségesekről van szó: Farkas Flórián – az Országos Roma Önkormányzat korábbi elnöke, fideszes parlamenti képviselő – is szolnoki, van irodája a városházán, Kozák pedig a helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökeként jelenleg is központi szereplő a választási felkészülésben.

Bár Szolnok belvárosában 30 millió forint körül mozognak az ekkora lakások, Kozák Ferenc szerint szó sem volt arról, hogy az önkormányzat bármilyen kedvezményt adjon neki. Ő úgy véli, két éve, mikor megvette, sokkal alacsonyabbak voltak az ingatlanárak a városban. 

Az árat becsüs mérte fel, én ötmillióért adtam el, akkor mi a baj?

– mondta a 24.hu-nak. (Az ingatlantól amúgy egy héttel később vált meg.)

Ja, és Kozák Ferenc mellesleg Kis Grófo nagybátyja, aki jó kapcsolatot ápol Szalay Ferenccel, Szolnok "vénkurvázó" fideszes polgármesterével.

Facebook/Kis Grófo

A kimondottan családbarát fideszes politika szerint bizonyára nem lett volna olyan család, aki esetleg jobban rászorul, és nem ingatlanbizniszként tekint egy önkormányzati lakásra. De ez a felvetés megint pusztán gonosz ellenzéki hangulatkeltés...