Szabad Magyarország: Még a lájkolást is betiltják az iskolában, ha az nem az igazgató politikai ízlésének megfelelő

Magyarország független, demokratikus jogállam. Volt.

Újabb diák hagyta ott a szekszárdi Garay János Gimnáziumot, mert nem tűrte, ahogy az igazgatónő, Heilmann Józsefné és több tanár bánt vele - írja a Magyar Hang. A lap cikkéből kiderül, hogy a fiút még hétvégén is felhívták és számonkérték, amiért a Facebookon az „imádom” gombot nyomta egy iskolát érintő, az MSZP által közzétett posztra. 

A történet szeptember 6-án kezdődött, amikor a szekszárdi Garay János Gimnáziumban az egyik osztályfőnök – tolmácsolva az igazgatónő kérését – figyelmeztette a diákokat:

ne lájkoljanak a Facebookon olyan politikai cikkeket, amelyek az iskolához köthetők – mesélte a Magyar Hangnak egy szülő.

Csötönyi Valéria elmondása szerint a tanár kiemelte az egyik diák nevét, mégpedig az ő fia legjobb barátjáért. A fia ezen annyira felháborodott, hogy még aznap délután nemcsak lájkolta, hanem az "imádom" gombot nyomta a szekszárdi MSZP egyik posztjára, amely arról szólt, hogyan hagyják ott a tanárok az intézményt. 

Az információ hamar eljutott az iskolai diktátorokhoz, és a hétvégén telefonon kérték számon a diákot, aki egyébként a diák önkormányzat elnöke, hogy "mit képzel magáról".

Hétfő reggel az igazgatónőnek elmondta: csupán annyit, hogy rendelkezik önálló véleménnyel. Magyarországon azonban úgy tűnik, ez nem lehetséges, ezért a fiú le szeretett volna mondani posztjáról. Ezt nem engedték neki, sőt, az igazgatónő állítólag azt mondta, hogy jegeljék az ügyet október 13-ig – vagyis pont az önkormányzati választások napjáig.

A lap szerint a diák kiborult a történtek miatt, és szüleinek jelezte, nem akar a továbbiakban a Garayba járni, már be is iratkozott egy közeli iskolába,

Korábban egyébként a Szekszárdon összeállt ellenzék polgármesterjelöltjének, Bomba Gábornak a fia is megjárta az iskolában. A 444 számolt be a történetéről, miszerint rendőrségi, illetve bírósági ügy lett egy egyszerűnek indult diákcsínyből.