Kövér László szerint a baloldal alakította a vitákat "politikai polgárháborúvá"

Igen, annak a pártnak a prominense jelentette ezt ki rezzenéstelen bajusszal, aminek tagjai 2006 óta nem vettek részt vitában, és melynek politikai kommunikációja kizárólag politikai polgárháború szítására épül. Epic.

Az önkormányzati választások nem az országos politikáról szólnak, a voksolás tétje, hogy alkalmas, tisztességes és hozzáértő vezetőket találjanak az emberek településük élére - jelentette ki az országgyűlés elnöke szerdán Szegeden. Kövér László kifejtette, hogy aki az önkormányzati politikát is "mini polgárháborúnak" fogja föl, az nem alkalmas egy település vezetésére.

Tehát összefoglalva: a fideszesek alkalmasak, más nem.

Ehhez az élelmes gondolatmenethez azt is hozzátette, hogy aki azt gondolja, hogy az önkormányzati választás arra való, hogy azzal az országos politikai viszonyokat befolyásolja, nemcsak ostobaságokat beszél, hanem árt is saját közösségének.

Ja, és a lényeg: 

a baloldal a békés, normális politikai vitákat és azoknak a választásokon való lezárását 2006 óta politikai polgárháborúvá alakította, és mind a mai napig szeretné fenntartani ezt az állapotot. 

Komolyan ezt mondta. Mindannak tudatában, hogy saját pártjának politikai reakciója a világ összes témájára konstruktív vita lehetőségének megteremtése helyett zsigeri sorosozás, migránsozás, liberálisozás, buzizás, stb. És Kövér László megviselt elméje ezt talán még komolyan is gondolja.