Szárnyal az ország: Leállhat a komplett baleseti ellátás

Rendkívüli felmondását helyezte kilátásba október elsejére 68 baleseti sebész, ha a kormányzat nem teljesíti korábbi ígéreteit.

A traumatológusok az elégtelen finanszírozás miatt tiltakoznak, szerintük ugyanis emiatt mára olyan kritikussá vált a szakember- és az eszközhiány, hogy az veszélyezteti a betegek ellátását - értesült a Népszava

A traumatológusok a lap szerint régóta hiába kérik a kormányt, hogy rendezze a baleseti ellátások finanszírozását. Eddig „csak” azt jelezték, hogy az ország mind az 54 traumatológiai ellátóhelyén felmondhatják az önkéntes túlmunkaszerződésüket, ha nem születik megállapodás, most viszont az országos baleseti intézet 68 orvosa október 1-én beadja rendkívüli felmondását.

A júniusi tárgyalásokon a kormányzat képviselői ígérték, hogy legkésőbb a nyár végéig választ kap a szakmai szervezet, de máig semmi nem érkezett, pedig többször jelezték, hogy kritikus a helyzet.

Jelenleg a traumatológiai hálózatban sem a személyi, sem a tárgyi feltételek nem biztosítottak a biztonságos, a sérülteknek egyenlő feltételeket biztosító ellátáshoz

- írják a tárcához eljuttatott szakmai anyagban az érintettek.

Várjuk, hogy a kormány részéről mikor érkezik a reakció, hogy ez csupán álhír, és különben is Gyurcsány! Persze ezt az technikát már a fideszes hívők is kiválóan beépítették a sajátos "érvrendszerükbe", Orbánéknak pedig ez bőven elég. Btw. Semjén Zsolt a múlt héten ki merte jelenteni, hogy "még az ellenségeink sem tudják tagadni a magyar gazdaságpolitika sikerét", és szárnyal az ország.