Szijjártó Amerikában: Teljes médiaszabadság van Magyarországon

Nem vicc! Ez az eset valóban megtörtént! A külgazdasági és külügyminiszterként funkcionáló paprikajancsi az ENSZ New York-i Közgyűlésén tartott beszéde után mindezt egy interjúban valóban képes volt elejteni - méghozzá röhögés nélkül - a közszolgálati NPR csatornájának.

Szijjártó Péter, akit annak az országnak a külügyminisztereként konferáltak fel, amelyet sok helyen már csak látszatdemokráciának tartanak, jó fideszes szokás szerint előbb gyorsan megsértődött, majd „fake newsozott” egyet, amikor a valósággal, vagyis azzal szembesítették, hogy Magyarországon nincs sajtószabadság, majd megcsillogtatta azon képességeit, amiknek köszönhetően Orbánisztánban elfoglalhatja azt a pozíciót, amiben jelenleg van, amikor - most tessék nagyon figyelni - arról beszélt, hogy

Teljes médiaszabadság van Magyarországon. Nem tud egyetlen olyan szegmenst se megjelezni a magyar nyilvánosságban, legyen az tévé, rádió vagy internet, ahol a piacvezető csatorna kormánypárti lenne.

- majd miután a riportban megszólalt a csatorna egyik tudósítója, aki a magyarországi médiahelyzetet feltérképezve arra jutott, hogy hazánkban a sajtó- és médiatermékek 90 százaléka kormányzati befolyás alatt áll, a kakadu határozottan azt hajtogatta, hogy ez hazugság, és képtelenség, hiszen a piacvezető médiumok mind kritikusok a kabinettel szemben. 

Ahelyett, hogy hangosan kimondanánk, azt a két-három szót (a variációk tárháza végtelen), amelyek most ezt a cikket olvasva eszünkbe jutnak Szijjártó és a Fidesz elképesztő működésével kapcsolatban, ne tegyük.

Üzenjünk inkább október 13-án Petinek, Viktornak, és a simlis, hazug banda minden egyes tagjának.

(Borítókép: B1Blog)