Családi vállalkozás: A fideszes Simonka Györgyöt, a nejét és unokahúgát is bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással vádolják

Sőt, az Orbán által a nyáron vendégül látott parlamenti képviselő édesanyja is az ügyészség látókörébe került.

A vád szerint Simonkáné és Tóth Renáta több olyan gazdasági társaságban volt tulajdonos vagy tisztségviselő, amely részét képezte a céghálónak, és aminek a segítségével Simonkáék végrehajtották a költségvetési csalásokat.

A fideszes képviselő felesége például cégvezető volt a Magyar Termés TÉSZ Kft.-ben, melynek tevékenysége a politikus és 32 társa elleni vádemelés központi részét képezi.

- írta meg a 24.hu.

De a jelek szerint Simonka anyukáját sem hagyták ki a buliból, az idős asszony az ügyészség szerint szintén több, gyanús tevékenységet végző cégben volt tulajdonos. Még szerencse, hogy például Kósa Lali mamikája nem stróman, így semmiféle párhuzam nem vonható a két eset között.

Simonka és társai ellen 1,4 milliárd forint kárt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt emeltek vádat, Orbán haverjára 8,5 év fegyházbüntetést és teljes vagyonelkobzást kértek.

Simonka György képviselőként tisztában volt vele, hogy a termelő és értékesítő szövetkezeti rendszer jelentős támogatásokhoz juthat majd EU-s és magyar költségvetési forrásból, családtagjai, valamint bizalmasai segítségével céghálót épített ki a vissza nem térítendő támogatások megkaparintására, hogy aztán a pénzt később saját hasznukra fordítsák. Tették ezt rendkívül elővigyázatos, és szervezett módon.

Bár a jelek szerint nem eléggé, hiszen ezzel egy újabb fideszesről derült ki, hogy számára a zsebe az első.

Ja és még valami, ugye ismeritek azt a mondást, hogy egy kép többet mond ezer szónál? És azt, hogy fejétől bűzlik a hal?

simonka

Fotó: Simonka György (Facebook)